Aktuella aktiviteter

Prova på klickerträning för häst! Kurs på Lyckoklövern för vuxna och barn.

Tycker du om hästar och andra djur? Är du nyfiken på att testa klickerträning?

Klickerträning är en effektiv, vetenskapligt baserad träningsmetod, som bygger på att motivera hästen att vilja träna. Och det vill hästarna mer än gärna - med klicker får man en häst som aldrig vill sluta träna!

Klickerträning kan användas för att lära in roliga trick, men också för ridning och tävling, och för att få veterinärvård och vardagshantering att gå lätt och problemfritt för hästar och människor. Det är en metod för bättre kommunikation och en närmare relation med hästen, på marken så väl som i ridningen.

Kom och lär dig hur det går till och prova på Lyckoklöverns hästar. Du får lära dig teorin bakom belöningsbaserad träning, hur det fungerar jämfört med traditionell träning och hur du kan börja med din egen häst - eller varför inte fortsätta träna på Lyckoklöverns hästar!

Jag som håller i kursen är etolog och klickertränare. Mina ponnyer, getter och andra djur är klickertränade och vill gärna visa vad de kan!

Datum: lördagen 30/7 klockan 14 - 17. Både vuxna och barn från cirka åtta år är välkomna! Kontaktvägar för anmälan och adress på kontaktsidan. Kostnad: 300 kronor per person. Välkommen!


Det händer allt som oftast någonting här! Ponnypromenader, getpromenader, djurfika... (kanske även hästbowling om Lukas får välja!) samt självklart även läger och kurser kommer att ordnas regelbundet på Lyckoklövern. Följ oss här för information om aktuella aktiviteter! 

Besökare har möjlighet till handtvätt, och uppmanas att utnyttja möjligheten. Alla besökare ombeds ha eget försäkringsskydd för olycksfall.