Aktuella aktiviteter

PÅSKAKTIVITETER OCH SOMMARLÄGER PÅ LYCKOKLÖVERN!

Det här händer i påsk Lyckoklövern!

PROVA PÅ KLICKERTRÄNING – ett sätt att träna, kommunicera och utvecklas med din häst och andra djur. För barn från cirka åtta år (tio om inte vuxen medföljer) och vuxna. Fredagen 29/3 klockan 10 till cirka 13 på Lyckoklövern. 450 kronor per deltagare. Först till kvarn!

LETA ÄGG OCH TRÄFFA DJUREN – påsktradition på Lyckoklövern klockan 14 den 30/3. Öppet för alla! Påskharen har garanterat haft vägen förbi med godis till alla. Föranmälan krävs! 75 kronor per barn.

EN DAG I STALLET - 1/4 klockan 8 - cirka 12. Vill du vara med och sköta om klickertränade djur en hel förmiddag? Dagen börjar tidigt. Klockan åtta ger vi djuren mat, mockar och pratar om berikning. Var med och fodra, kratsa hovar, mata kaniner, borsta getterna och skämma bort hönsen - kanske hitta ett ägg rentav! Vi hinner säkert träna lite med några av djuren också. Ta med lite mellanmål att äta, varm dryck, varma kläder och kanske lite att byta om med ifall kläderna blir blöta, och alla dina undringar och funderingar om djuren på Lyckoklövern! För barn från åtta år. 600 kronor per deltagare.

DJURKURS – 3/4 – 4/4 klockan 13 – 15. Att lära sig sköta, förstå och träna med djur. För barn från åtta år.För dig som älskar djur och vill lära dig allt om dem, och lära känna hästar, getter, kaniner och höns på Lyckoklövern. 600 kronor per deltagare.

Läs mer på Kontaktsidan om kontaktvägar till Lyckoklövern samt adress.

Det här händer i början av sommaren  Lyckoklövern!

DAGLÄGER – välj på två olika läger. Det första den 6 – 9/6 och det andra den 17 - 20/6, samtliga dagar 10 – 13. Du får träffa alla djuren, träna en massa och lära dig om klickerträning, och så klart leka och umgås och ha kul. För barn från åtta år. Ett fyradagars läger kostar 1800 kronor per deltagare.


HÄSTKUNSKAPSKURS i sommar på LYCKOKLÖVERN

Det här är en kurs som tar upp flera viktiga kunskapsområden för dig som är intresserad av hästar. Vi tittar på grundläggande hästkunskaper om hästen som art, vi provar på det viktigaste inom skötsel och berikning, och går igenom både teori och praktik om träning. Kursen är öppen för alla hästintresserade från cirka tio år och uppåt. Vi träffas måndagar klockan 14 – cirka 15.30 vecka 26 – 30, alltså fem tillfällen.

Det är lätt att bli uppslukad av allt som rör träning, men vi behöver också skaffa oss kunskaper om hästarna själva. Här går vi igenom grundläggande skötsel, vi provar på att berika hästarnas miljö, vi lär oss grundkunskaper om fodring, raser, färger med mera, och så klart – eftersom det är det roligaste vi vet här på Lyckoklövern – så pratar vi även om träning och provar också en del träning praktiskt. 


Fler läger och aktiviteter i sommar kan tillkomma – håll utkik!

Glöm inte heller att titta in på Lördagar på Lyckoklövern, en drop in för dig som vill prova klickerträning! Öppet för alla åldrar!


KLICKERTRÄNINGSLÄGER FÖR VUXNA PÅ LYCKOKLÖVERN!

I sommar är det äntligen dags! Lyckoklövern erbjuder ett tvådagars vuxenläger med övernattning och klickerträning av hästar och andra djurslag. Lägret pågår lördagen 13/7 klockan 10 till söndagen 14/7 klockan 16. Antalet platser är begränsat, så skynda dig att boka din plats!

Kostnaden är 3600 per person, via swish eller faktura. Anmälningsavgift 1000 kronor betalas omgående, slutbetalning av resterande 2600 senast 1/6, efter detta datum krävs läkarintyg för återbetalning.

Övernattning sker i delade rum med något varierande bekvämlighet (stor dubbelsäng i ett rum, våningssäng i ett annat, samt bäddsoffor): lakan, handdukar, fika samt minst en måltid ingår. Medtag frukostmat, mat att grilla samt räkna med att köpa en pizza! Det finns gott om plats i kyl och frys. Vi hjälps åt med mat och annat praktiskt! Meddela allergier och kostönskemål vid anmälan.

Vi kommer att träna hästar och andra djurslag, prata om klickerträning och inlärning så mycket vi vill och hjälpas åt att lösa allas träningsutmaningar och -frågor.

Varmt välkomna!

Det händer allt som oftast någonting här! Ponnypromenader, getpromenader, djurfika... (kanske även hästbowling om Lukas får välja!) samt självklart även läger och kurser kommer att ordnas regelbundet på Lyckoklövern. Följ oss här för information om aktuella aktiviteter! 

Besökare har möjlighet till handtvätt, och uppmanas att utnyttja möjligheten. Alla besökare ombeds ha eget försäkringsskydd för olycksfall.