Hundträning

Hundträningskvällar på Lyckoklövern! 

Varje tisdag klockan 18.30 brukar de som vill träna ihop med likasinnade komma med sina hundar och träna tillsammans. 

Det här är öppen hundträning. Det är alltså inte en organiserad gruppträning, utan alla tränar på sitt, vi utbyter idéer och inspirerar varandra och övar på att träna i andra hundars närvaro. Fokuset ligger på aktivering och relation, förutom det som just du vill utveckla med just din hund. 

Vi har kopplade hundar och låter inte hundarna hälsa på varandra. Om hundarna känner varandra eller om det känns som en bra idé längre fram så kan undantag förstås göras. Här finns också andra djur på gården som din hund kan vara intresserad av (höns och getter till exempel) men där koppel på redan från bilen håller dem säkra och trygga runt din hund. Självklart får ingen hund jaga andra djur på gården.

Allt som behövs för att vara med är en hund, en massa gott som räcker hela passet, leksak om hunden gillar det, kanske en filt och gärna en egen vattenskål (för smittoriskens skull). 

Vi tränar inomhus i ridhuset på vintern och sommartid kan vi variera mellan att vara inne och ute beroende på väder och önskemål.

Självklart kommer man bara med frisk hund, och all träning är med positiv förstärkning. Det betyder att vi gör det lätt för hundarna att lyckas med det vi vill att de ska göra, belönar alla försök och korrigerar inte. Glada hundar är målet!

Träningen kostar 30 kronor per gång. Skicka ett meddelande senast dagen före om du vill vara med så vet vi hur många som kommer! Om du vill vara med men tiden inte passar så hör av dig, vi kanske kan ordna något en annan dag. Välkomna!Besökare har möjlighet till handtvätt, och uppmanas att utnyttja möjligheten. Alla besökare ombeds ha eget försäkringsskydd för olycksfall. Eget försäkringsskydd för medföljande hundar förutsätts också. Deltagare godtar att Lyckoklövern inte har ansvar för eventuella skador som inträffar under träningen på människa eller hund.