VÄLKOMMEN!

Välkommen till Lyckoklövern!

Lyckoklövern är Sveriges första klickerskola. 

Här fokuserar vi på: 

Kunskap om hästens/djurens naturliga behov som art, samt tillämplig skötsel. Kunskap om inlärning och träning, som fungerar med alla arter. Kunskap om ridning i befintliga fall (även ridning från marken). Kunskap om träningsgrunder, uppbyggande övningar, dressyr och träningsteknik. Kunskap om hantering och omvårdnadsträning - vardagshantering, hovvård och medicinsk vård inkluderat. Att ha roligt. Och kärnan i vår verksamhet är att detta ska gälla alla - så väl djur som människor.

Det här är en liten översikt över vad vi gör och varför vi gör som vi gör, och om var du kan hitta mer om oss. Du kan sedan läsa mer under respektive flik.

På vår facebooksida Stall Lyckoklövern, vårt instagram stall_lyckoklovern och vårt TikTokkonto med samma namn kan du också se massor om oss och vad vi har för oss, och det går bra att ta kontakt via dessa konton. Du kan också läsa ett inlägg om oss på Hippson i bloggen Belöningsbaserad hästträning av Maria Yttermyr, "Belöningsbaserad hästskola - så funkar det!" 

Vi har också varit med i tidningen Min Häst flera gånger! 

Det som Lyckoklövern erbjuder är möjligheten att få prova på träning med positiv förstärkning med olika djurslag. Framförallt i hästvärlden är detta ännu ganska ovanligt, men det är på frammarsch. Du har chansen att vara med i spetsen på utvecklingen. Och det fungerar på alla djurslag!

Du kan här välja på att gå en termin eller flera i verksamheten, kallad Ponnyplus. Det liknar ridskola, men skiljer sig på flera sätt: framför allt genom att ridning inte står i fokus. Det kan ingå, men inte nödvändigtvis. Vi har små grupper, du får lära dig klickerträning, träna och umgås med hästen från marken, och lära dig hur hästen fungerar och om dess språk. 

Vi har också Ponnykompisar. Det liknar ett medryttarskap, men på samma sätt som Ponnyplus är det inte centrerat runt ridning enbart, även om ridning kan ingå. 

Djurplus och Djurkompisar är precis som Ponnyplus och  Ponnykompis, förutom att djuren du pysslar om och tränar med är getter, kaniner och höns. Klickerträning ingår även här men också gos med djuren, skötsel och omvårdnad och tid för lek och annat skoj.

Jag åker ut och hjälper dig träna din egen häst om du önskar, och du är också välkommen hit med egen häst.

Vi har då och då aktiviteter av olika slag, som kurser, läger, julshow och annat - håll utkik här efter det som intresserar dig! 

Du kan boka externa kurser, föreläsningar och liknande. För dessa är timpriset 750 kronor plus moms, samt reseersättning 40 kronor milen.

Önskar du ett annat upplägg än det du finner här? Vi skräddarsyr upplevelsen efter önskemål. Kom och prova på, skapa en kurs, ha kalas för små eller stora (kanske möhippan?), gör en aktivitet på loftet - ja, vad som passar just dig och de du vill komma hit med!

I allt vi gör står djurens välbefinnande i fokus. Inget av det vi gör ska ske på djurens bekostnad. De är inte skyldiga oss något, utan ska alltid få välja att delta på eget initiativ. Med positiv förstärkning är djuren högt motiverade att vilja vara med, så om de ändå tackar nej så förutsätter vi att de har goda skäl till det. Klickerträning är ett sätt att kommunicera med djuren, som också tillåter dem att kommunicera med oss. Det är spännande, lärorikt och roligt! 

Än en gång - VÄLKOMMEN!