Alla Lyckoklöverns djur

En liten presentation av alla djuren på Lyckoklövern kommer här - de är ju trots allt huvudpersonerna!

Störst och minst i hästhagen är Fredde, som är en övervuxen New Forest på cirka 153 centimeter, och Ziggy som är en 80 centimeter hög minishetland. 

Wimse är en numera vit skimmelskäck, korsning welsh mountain och shetlandsponny, och Lukas är en brunskäckig shetlandsponny. Båda är cirka 110 centimeter i mankhöjd. 

Radarparet Pelydryn, även kallad Pelle, och Stormfågel är två welsh mountainponnyer. De är 115 och 120 centimeter höga. 

I hönshuset bor fyra Hedemorahöns och tuppen Split som är kopparfärgad. Paloma är lavendelfärgad med röd kam, Alaska är vit och deras döttrar lavendelfärgade Sia med svart kam, och vetefärgade Solero. Kycklingar kan man räkna med sommartid - och det kan tillkomma en unghöna från kullen med lite tur.

Myskankan heter Svarta Madam och bor ihop med hönsen när hon inte traskar runt på gårdsplanen och badar i sin badbalja.

Getterna heter Otto, Ben, Jerry och GB. Ben och Jerry är av rasen afrikansk dvärgget. De är snälla, stångar bara varandra och som getter brukar så är de busiga och gosiga. GB är lite rädd för människor, speciellt barn, och uppskattar att man är lugn och låter honom få välja själv att ta kontakt eller avstå.

Kaninerna heter Björk och Kastanj och är belgiska jättar. De bor inomhus, men tycker om att få komma ut i koppel och njuta av grönskan sommartid.  

Katten Ockra är en röd hankatt utan svans. Han bor i huset men har kattlucka så ni kan få se honom promenera omkring på gården då och då. 

Sköldpaddan Amor bor i sitt akvarium inne i huset och är det av djuren som aldrig är utomhus, men tillhör så klart Lyckoklöverfamiljen lika mycket för det! 

Alla djur klickertränas och hanteras efter positiva principer.