Alla Lyckoklöverns djur

En liten presentation av alla djuren på Lyckoklövern kommer här - de är ju trots allt huvudpersonerna!

Störst och minst i hästhagen är Fredde, som är en övervuxen New Forest på cirka 153 centimeter, och Ziggy som är en 80 centimeter hög minishetland. 

Wimse är en numera vit skimmelskäck, korsning welsh mountain och shetlandsponny, och Lukas är en stor brunskäckig shetlandsponny. Båda är cirka 110 centimeter i mankhöjd. 

Radarparet Pelydryn, även kallad Pelle, och Stormfågel är två welsh mountainponnyer. De är 115 och 120 centimeter höga. 

Alla hästarna är snälla, intresserade av människor och kommer direkt till grinden när det rör sig på gårdsplanen - om de inte är mitt i frukosten eller en tupplur i någon av ligghallarna, förstås. De tycker om besökare och är alltid beredda på skoj. De bor på lösdrift, vilket betyder att de bor i sin hage där de har två ligghallar som de kan välja att gå in i om de vill, men de står inte instängda någon tid på dygnet eller året, utan har alltid möjlighet att röra sig fritt och umgås med varandra. De har fri tillgång på grovfoder (hö) dygnet om. Så trivs hästar bäst. 

I hönshuset bor sex Hedemorahöns och tuppen Lyx Top som är svart med vetefärgad krage och björkmönster på bröstet. Paloma är lavendelfärgad med röd kam, Alaska är vit och deras döttrar guldfärgade Double Gold och lavendelfärgade Dublin, och vetefärgade Solero. Double Gold är mamma till Silver, som också har lavendelfärg men är ljusare runt näbben och har gula tår.

Varje sommar brukar det komma kycklingar, och man får gärna umgås med de små när man är här! 

Myskankan heter Svarta Madam och bor ihop med hönsen när hon inte traskar runt på gårdsplanen och badar i sin badbalja.

Getterna heter Otto, Ben, Jerry och GB. Ben och Jerry är av rasen afrikansk dvärgget. De är snälla, stångar bara varandra (på lek) och som getter brukar så är de busiga och gosiga. GB är lite rädd för människor, speciellt barn, och uppskattar att man är lugn och låter honom få välja själv att ta kontakt eller avstå. De går helt fritt runt omkring på gården och stannar kvar här hemma, och älskar att borstas och kelas med. 

Kaninerna heter Björk och Kastanj och är belgiska jättar. De bor i sitt eget stora hägn där det går bra att gå in och besöka dem. De tycker om att bli klappade och äter gärna godis. 

Katten Ockra är en röd hankatt utan svans. Han bor i huset men har kattlucka så ni kan få se honom promenera omkring på gården då och då. 

Sköldpaddan Amor bor i sitt akvarium inne i huset och är det av djuren som aldrig är utomhus, men tillhör så klart Lyckoklöverfamiljen lika mycket för det! 

Alla djur klickertränas och hanteras efter positiva principer.