Ponnykompisar

Ponnykompisar på Lyckoklövern är en ganska självständig aktivitet som liknar ett medryttarskap, men vi gör så mycket mer än att rida! Du får en "egen" häst att lära känna, och får lära dig om klickerträning från marken och, där det passar människa och häst, även från hästryggen. Du blir aldrig lämnad ensam utan har vuxen närvaro samt kompisar att träna med, men får använda din egen fantasi och önskemål i din träning av hästen. Med klickerträning kan du kommunicera med din häst och din häst kan kommunicera med dig, så att ni verkligen förstår varandra. För att rida behöver du vara i lagom storlek för B-ponny (om du är riktigt liten eller ovan behöver en förälder vara med och hjälpa dig), men även om du är större än så, är du välkommen att träna från marken!

Du rekommenderas att först gå en termin Ponnyplus på Lyckoklövern, som är en lektionsverksamhet där du får lära dig allt du behöver veta för att vara en Ponnykompis till din häst.

Ponnykompis är inte en terminsverksamhet, utan pågår året om. Kostnad per månad är 700 kronor för en stalldag per vecka, och det är en stor fördel att ha sin häst minst två gånger per vecka - det ger en mycket större kontakt och närhet med hästen du tränar. Ponnykompis kan du bli när en häst blir ledig. Du har förtur om du har gått en Ponnyplustermin.

Om du deltar tillfälligt i ett Ponnykompispass så kostar det 200 kronor per gång. 

Se även sidan Avtal och läs tillämplig del. 

Välkommen som Ponnykompis!

Besökare har möjlighet till handtvätt, och uppmanas att utnyttja möjligheten. Alla besökare ombeds ha eget försäkringsskydd för olycksfall.