Extern träning/föreläsningar

Är du intresserad av att träna din häst belöningsbaserat? Har du problem i hanteringen eller ridningen du vill lösa? Eller vill ha ett bättre samarbete i ridningen? Kanske vill hitta något att träna på från marken som ger din häst stimulans när den inte rids? Vill du förbereda hästen för att veterinärvården ska gå lättare? Eller helt enkelt ha ännu ett sätt att ha roligt med din häst?

Då är det en bra idé att prova klickerträning!

Jag undervisar här hemma på min gård med hjälp av mina egna hästar, och åker ut och hjälper dig med din häst på plats. Jag kommer ut till dig och din häst och hjälper dig komma igång, eller fortsätta om ni redan har grunderna.

Enskild träning kostar 450 kronor per pass. Träning i grupp om två till fyra personer: 375 kronor per person. Grupper om fem eller flera: 250 kronor per person. Milersättning tillkommer för resor utanför Falkenberg (40 kronor per mil).

Du är även välkommen att komma hit med din häst.

För externa kurser, föreläsningar och liknande är timpriset 750 kronor plus moms, samt reseersättning.

Tänk på att detta är ett annorlunda sätt att träna! Det tar lite tid att ställa om, även om du bara vill använda positiv förstärkning i vissa delar av din vardag med din häst. Det finns grunder som behöver läggas, precis som i all annan träning. Om ni är nya på metoden är det lite som att din häst har blivit en unghäst på nytt. Även som människa finns det mekanik som måste grundläggas. Låt det ta den tiden, så kan ni utveckla klickerträningen hur långt som helst sedan!

Öva ofta. Korta pass räcker gott, så avsätt ett par minuter om dagen även när du egentligen tänker ägna dig åt "traditionell" träning i övrigt. Då kommer ni att gå fort framåt! Det gör också besöken när jag kommer ut till dig och din häst mycket mer effektiva. Och vem vet - det kan bli det bästa ni någonsin har gjort tillsammans!

Min övertygelse är att positiv förstärkning som träningsmetod kommer att fortsätta att snabbt sprida sig i hästvärlden och jag vill göra min del för att det ska hända så snart och så bra som möjligt, för att vi gemensamt ska kunna skapa en bra framtid för hästar och hästmänniskor.

Besökare har möjlighet till handtvätt, och uppmanas att utnyttja möjligheten. Alla besökare ombeds ha eget försäkringsskydd för olycksfall. Hästar som besöker Lyckoklövern ska ha fullt vaccinationsskydd och vara friska samt förutsätts vara försäkrade.