Kurser

 Lyckoklövern hålls regelbundet tre kurser, som är fristående från varandra men också bygger på din kunskap om du väljer att gå alla tre.

Kurs nummer ett: Förbered din häst för veterinären eller hovslagaren. Hjälp din häst att vara bekväm med hantering som vaccination, avmaskning och skoning, med hjälp av positiv förstärkning och startknappar. Kursen syftar till att hjälpa dig och din häst att uppleva veterinärbesöket eller hovslagarbesöket avslappnat och hanterbart, öka säkerheten runt hanteringen och ge hästen en bra känsla. Det finns mycket att göra för att hjälpa till med problem med avmaskning, vaccinering och all annan hantering som krånglar!

Kurs nummer två: Klickerkursen. Lär dig klickerträna din häst och fördjupa dina kunskaper om positiv förstärkning. Denna kurs innehåller en hel del praktik.

Kurs nummer tre: Förstå din häst. Hästens etologi, kroppsspråk, lugnande signaler samt känslosystem.

Du kan alltså välja att delta i en, två eller alla tre av kurserna, och öva hemma med din häst emellan. Du kan även boka besök hemma i ditt eget stall. Det går också att boka en hel kurs till ditt eget stall. 

Kurserna kommer att hållas  vecka 3, 7 och 11; vecka 15, 19 och 23; vecka 26, 30 och 34; samt vecka 38, 42 och 44 under 2022. Med reservation för ändringar. 

Kostnad för enstaka kurs är 450 kronor. Om du bokar två kurser betalar du 750 kronor, och kostnaden för tre kurser är 1100 kronor totalt. 

Den närmsta kursen som kommer att hållas är Klickerkursen, den 30/7 klockan 14.00 till cirka 17.00. 

Hör gärna av dig om du har frågor om kurserna eller vill anmäla dig. På kontaktsidan hittar du adress och kontaktuppgifter till Lyckoklövern! Välkommen!Besökare har möjlighet till handtvätt, och uppmanas att utnyttja möjligheten. Alla besökare ombeds ha eget försäkringsskydd för olycksfall.