Ponnyplus

Ponnyplus på Lyckoklövern är vår lektionsverksamhet, som leder in i framtidens hästhållning! Vi är inte en vanlig ridskola, utan så mycket mer.

I framtidens ridskole/hästskoleverksamhet står hästens välfärd i centrum, och träningen är baserad på nutida forskning om inlärningsteori och beteendevetenskap. För eleven betyder det möjlighet att få kontakt med hästen på ett annat plan än vid enbart ridning. Träning med klicker betyder hästar som längtar efter att få delta, och som betraktar träningen som dagens höjdpunkt.

Alla kan klickerträna: även små barn och den som är helt ovan. Verksamheten läggs upp för att passa även er som är nya runt hästar, och för den som redan har god hästvana är det här en ny väg in i hästarnas värld. Vuxna och äldre barn/tonåringar är välkomna att träna ponnyerna från marken och lära sig om klickerträning. För barn i lagom storlek att rida ingår detta till viss del (ibland med små utflykter i skogen och till havet), men inte uteslutande. Ponnyplus är så mycket mer!

Lektionerna pågår i tioveckorsterminer, vecka 4 - 13, 14 - 23, 24 - 33, 34 - 43, och omfattar kunskap om hästens basbehov, välbefinnande och hälsa, träning med klicker från marken och i tillämpliga fall från hästryggen, och kunskap om modern och vetenskapligt baserad hästträning - allt utifrån deltagarens ålder och tidigare kunskap!

Nivå 1, yngre barn i sällskap med föräldrar (avgiften omfattar er båda). Nivå 2, äldre barn (eventuellt utan föräldrasällskap), ungdomar och vuxna. Små grupper om två till fyra deltagare (eventuellt plus föräldrar). 

Det finns möjlighet att fortsätta flera terminer, och även att gå över till Ponnykompisar, vilket innebär att man får en "egen" ponny att träna med varje vecka (liknande att vara medryttare).

Kostnad för en termin (tio veckor) är 3000 kronor. För barn upp till åtta år omfattar priset barnet samt en förälder. För barn från nio år samt vuxna gäller priset per person.

Se även sidan Avtal och läs tillämplig del.

Välkommen till Ponnyplus på Lyckoklövern!

Besökare har möjlighet till handtvätt, och uppmanas att utnyttja möjligheten. Alla besökare ombeds ha eget försäkringsskydd för olycksfall.